Orbit

類別 1600 四四十六
節目名稱 寶島有神麼? What's in the Treasure Island?
星期 星期一
時段 1600
主持人 朱雀,青龍,朱雀
節目描述說明 媽祖、關公、土地公和城隍爺,這些經常出現在我們生活中的神祇,你知道為什麼要去廟裡拜這些神明嗎?你知道祂們之間有什麼不一樣嗎?你知道祂們是怎麼成為人們的信仰嗎?你看得懂籤詩裡的內容嗎?跟爸媽和爺爺奶奶一起去到廟裡卻一直雲裡霧裡可不行,趕快跟著朱雀和青龍一起認識從小到大都陪在你身邊的神明們,認識台灣在地的信仰吧!
How much do you know about Taiwan traditional belief? Do you know how to distinguish the buddhas in the temples? It’s a pity if you go to the temples without understanding, so just follow Qing Long and Zhu Que’s step to acquaint Taiwan traditional belief!
集數 0116_1
0116_2
0116_3
0116_4

關閉